Verksamheten

Hur fungerar det på Börta?

På Börta har vi inga terminsavgifter eller klubbmedlemskap. Hos oss bokar du gång för gång när du vill komma och rida. Detta eftersom att vi vill göra vår verksamhet så tillgänglig som möjlig för så många som möjligt. Ring eller sms:a Eva för att boka!

Varje barn åtföljs av en vuxen som kan hjälpa till med att leda ponnyn tills ryttaren är duktig nog att klara ponnyn på egen hand. Vi visar på plats hur du som ledare hanterar ponnyn på ett tryggt sätt. Varken du som ledare eller ryttare behöver ha någon erfarenhet sedan innan.

Tänk på att ha lämpliga skor och kläder på er. Långa byxor och stövlar/boots/kängor, gärna med lite klack, är lämpligt för ryttaren. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Den som leder bör ha oömma , täckta skor (t. ex. kängor/joggingskor) som hen kan promenera och springa bekvämt i. Inga sandaler!

Innan ridturerna ska ponnyerna borstas, få hovarna kratsade och de ska bli sadlade och tränsade. Dessutom är det fritt fram att fläta och styla ponnyerna efter smak. Ponnyerna älskar att bli borstade och pillade i sina manar. Sedan rider vi på banan eller i skogen. På banan rider vi ofta slalom och hinderbanor som är anpassade efter barnens nivå. I skogen rider vi längs småvägar och stigar. Vid vissa aktiviteter stannar vi vid vår egna lilla sjö och badar eller grillar korv. Vi är mycket noga med att alla ska våga i sitt eget tempo. När vi kommer hem ska ponnyerna kläs av, borstas av och tackas för jobbet med gos och klapp.