Verksamheten

Ezzi, årets Börta-favorit 2016!

På Börta riktar vi oss till barn i åldern cirka 3-11 år med en maxlängd på 150 cm (Är man längre kan man fortfarande vara med på våra kör-aktiviteter!). Här har vi små ponnyer, främst av rasen shetlandsponny som passar för den lilla ryttaren. Vår verksamhet är som mest aktiv under perioden mars – november. Med undantag för Jul-lovsaktiviteter och julgransplundringen efter nyår!
Under det ljusa halvåret har vi grupper flera dagar i veckan och anordnar även dagläger och flerdagsläger både med och utan vuxens sällskap, allt beroende på ryttarens nivå. De flesta av våra ponnyer är även inkörda och kan alltså dra vagn. På läger brukar vi alltid köra en sväng med ponnyerna och det är populärt!

Vi gör vårat bästa för att alla ska kunna vara med och känna sig välkomna. Nybörjare som vant “hästfolk”. Aktiviteterna anpassas efter barnens nivå och vi tycker att det är viktigt att alla ska våga och vilja!

På våra lektioner är vi på ridbanan och hittar på roliga saker! Allt från slalom, motorik-övningar och hinderhoppning till annat “bus” som prickskytte med vattenpistol från hästryggen! Vi rider även ut i skogen! Självklart tar vi också god tid på oss att borsta och pyssla med våra små hästar. Ponnyerna blir ofta pyntade med flätor och blommor inför lektionerna!

Vi anordnar även små tävlingar där alla kan delta med eller utan ledare. I våra tävlingar vinner alla! Vi har även lite specialteman på våra lektioner ibland. Julgransplundring, påskritter med äggjakt och spökritter vid halloween är några exempel!

Vi hoppas att ni ska trivas på Börta Stom!